Monday, September 6, 2010

patatesli gözleme tarifi





Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)
Uzeri icin bir paket margarin(icinden bir miktar kullanılacak)
4-5 tane orta boy patates(tuz ve baharat ilave edilebilir)

Yapılışı :

Ilık suyun icinde mayayı eritip,icine şekeri ilave edip 10 dakika kadar bekletelim.
Bu karışıma tuz ve unu koyarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamuru yoğurup mayalanması icin yarım saat kadar bekletelim.
Diğer tarafta patatesleri haşlayalım.
Kabuklarını soyup ezelim.
Tuz ve dilediğimiz baharatları ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurdan kucuk parcalar koparıp oklava ya da merdane yardımıyla acalım.
Actığımız hamurun bir yarısına patatesi koyup diğer yarısını uzerine kapatarak,yarım ay şeklinde gozlemeler hazırlayalım.
Gozlemeleri teflon tavada yuksek ısıda pişirelim.
Tavadan aldığımız gozlemenin bir tarafına margarin surelim. (Pişen diğer gozlemeyi bir oncekinin uzerine koyacağımızdan gözlemelerin her iki tarafı da yağlanmış olacak.Margarinden bir para kesip bu paraya atal batırıp srmeyi denerseniz daha kolay oluyor).
Hamurun tamamını gozleme yapıp pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.





Not : Anne eli değmiş mis gibi gozleme...Dilerseniz sabah kahvaltısı icin,dilerseniz misafirlerinize...Ayrıca patates yerine peynir,kaşar,kıyma ya da ıspanak kullanarak değişik gozlemeler yapabilirsiniz.Hamur artarsa uzulmeyin,buz dolabında bir hafta kadar saklayabilir,daha sonra kullanabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment